به گزارش مشرق، شماره 50 – 51 ماهنامه فرهنگي- تحليلي راه، ارگان دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي منتشر شد. اين شماره، ويژه آبان، آذر و دي ماه 1389 است که در 176 صفحه بر روي پيشخوان ها قرار گرفته است.
«برکت 32 سال ايستادگي» عنوان گزيده اي از بيانات مقام معظم رهبري در است که به عنوان سرمقاله اين شماره منتشر شده است.
«از مناي حسيني تا مناي خميني، تفسير خطبه مناي امام حسين (عليه السلام) از زبان امام خميني»، گزيده اي از کتاب «ولايت فقيه» حضرت امام است که در پرونده اي با عنوان «انفجار نور» ويژه انقلاب اسلامي در اين شماره از نشريه راه منتشر شده است. در همين پرونده، نوشتاري از حجت الاسلام مهدي همازاده از فعالان جبهه فرهنگي با عنوان «بازيگوشي جوانانه طلاب» به چشم مي خورد که به آسيب شناسي حوزه هاي علميه پرداخته است.
در اين شماره هم همچون شماره هاي گذشته نشريه، به دو موضوع ويژه «تدوين تاريخ شفاهي انقلاب» و «جبهه فرهنگي انقلاب» نيز پرداخته شده است. گفتاري از پرويز اميني نويسنده کتاب جامعه شناسي 22 خرداد در همايش تشکلهاي جبهه فرهنگي انقلاب در همدان با عنوان «متدولوژي امام در تعريف جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي» در همين راستا است. نعمت اله سعيدي، منتقد سينما و رسانه هم در مطلبي با عنوان «تجربه هاي نو در نگارش تاريخ شفاهي انقلاب اسلامي» به معرفي و نقد کتاب «هنر در گرماگرم انقلاب» اثر مجيد جعفري لاهيجي پرداخته است که اخيرا منتشر شده است.
«آبروي ملک علم» عنوان پرونده اي پيرامون زندگي شهيد دکتر مجيد شهرياري است که شامل گفتگو با خانم قاسمي همسر شهيد، آيت اله جوادي آملي، استاد مهدي طيب استاد اخلاق شهيد، خاطراتي از شهيد شهرياري به روايت شاگردانش و گفتگو با يکي از همکاران ايشان،
پرونده هنر- رسانه اين شماره ميزبان دو مستندساز جوان و با آتيه است.
«اعتراض انکارشدگان به سينماي خواب زده» گزارشي است از برگزاري جشنواره فيلم عمار که دي ماه گذشته با معرفي فيلم هاب برتر به پايان رسيد. «بايد حرف خودمان را بزنيم» گفتگوي حسين بدري با حسين شمقدري، کارگردان مستند «يزدان تفنگ ندارد» و رتبه نخست اين جشنواره است. طه رضا نيرهدي، بازيگر اين فيلم هم در مطلبي با عنوان «تفنگ يزدان» خاطراتي از ساخت اين فيلم را بيان کرده است.
«بدون احمدي نژاد هم اين گفتمان باز توليد مي شود» گفتگوي رضا نساجي با ميلاد دخانچي، مستندساز جوان ايراني است که سالها در کانادا زندگي کرده و در حال حاضر براي شبکه جهاني پرس تي وي فيلم مي سازد،
محمد ولوي هم در گزارشي با عنوان «زميني با قاعدة بازي خودي: گشتي در شبک ههاي اجتماعي پاک» نگاهي دارد به چند شبکه اجتماعي با رويکرد ارزشي که با تلاش وبلاگ نويسان انقلاب اسلامي بوجود آمده است.
يک سال زندگي با اهل کوفه، عنوان گفت و گويي است که با صادق کرميار، نويسنده رمان «ناميرا» انجام شده، علي داودي هم در يادداشت «صداي سربازان فيل به دوش» کاريکاتورهاي مازيار بيژني را مورد ارزيابي قرار داده است.
پرونده تاريخ اين شماره راه هم شامل مطلب «بدريون در تنگة جمل: گذري بر ريزشها و رويشها در صدر اسلام» از مهدي همازاده است که به 12 ريزش و 12 رويش در ميانه اصحاب رسول (ص) و حضرت امير (ع) را در دوران خلافت حضرت علي بر مي شمرد.
اصل هشتم
«سنگر انفرادي زندان» بخش آخر از دست نوشته هاي حجت الاسلام جهانشاهي (طلبه سيرجاني) در انفرادي بازداشتگاه موقت است. در همين موضوع، گفتگويي مفصل محمدجواد کربلايي به نمايندگي از سايت الف با عليرضا جهانشاهي با عنوان «عدالتخواهان را عليه فساد منسجم مي کنيم» نيز منتشر شده که در اين گفتگو، طلبه سيرجاني متن و حاشيه تلاشهاي چند ساله اش براي مبارزه با فساد و نيز توقعاتش از مسئولان در اين مسير را شرح داده است.
اقتصاد
پرونده اقتصادي اين شماره راه نيز همچون چند شماره اخير با موضوعيت تفکر و عمل جهادي، منتشر شده است. «خودکفايي در کشاورزي؛ آري يا نه؟» نقدي است بر «گفتار جبهه مغفول اقتصاد» ) منتشر شده در راه 49). مطلبي است
«دو دقيقه وقت براي اقتصاد اسلامي» متن خلاصه شده گفته هاي دکتر زريباف، از محققان باسابقه در اقتصاد اسلامي که در گردهمايي 18 آذر فعالان اقتصاد اسلامي در دفتر مطالعات جبهه فرهنگي بيان شده است.
«سيستم اقتصاد يک روستا: اورازان، از چشم جلال آل احمد» گزينشي از توصيفات مردم نگارانه جلال آل احمد در کتاب «اورازان» به قلم مرضيه فروزنده است.
جبهه فرهنگي
«هر کس يک تخصص: گفتاري درباره ضرورت تشکيل مراکز تخصصي در جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي» حاصل گفتگوها و صحبت هاي طرح شده در کارگاهي با عنوان «ضرورت تشکيل مراکز تخصصي در جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي» است که در همايش تشکلهاي جبهه فرهنگي انقلاب در همدان برگزار شد.
متن گفتارهاي روح الله ايزدخواه با موضوع توسعه اقتصادي و عنوان «مي خواهد تهران باشد يا نهبندان» و سخنراني محسن صفايي فرد درباره تاريخ هنر انقلاب، با عنوان «در حضور تاريخ دروغ مي گويند» که در همين همايش ارائه شده ، نيز در اين پرونده به چاپ رسيده است.
«چمران، چه گوارا، ژاوي و ديگر چريکهاي تاريخي!» به قلم سيد مجتبي قريشي، جستجويي شخصي است در پي يافتن چرايي از اهمال هنرمندان و مسئولان هنري به تکريم چهره هاي انقلاب، آنهم در شرايطي که انواع و اقسام پوسترها و کارهاي هنري به موضوع چريک ها و شخصيت هاي انقلابي جهان در دسترس مردم قرار دارد. «سايه سنگين توزيع» به قلم مهدي فقيهي نژاد هم، نگاهي دارد به همين موضوع توزيع محصولات فرهنگي. «6 متر از جبهه فرهنگي انقلاب» نيز گزارشي است از محمد حسين جمالزاده که به يکي از همين مراکز توزيع فرهنگي در شهرستان فسا در استان فارس مي پردازد. جعفر عابدي هم گزارش مشابهي از يکي از نمايشگاه هاي کتاب در شهرستان طرقبه خراسان با عنوان «نمايشگاه کوچک؛ کتابهاي بزرگ» تهيه کرده است.
ياسر عسگري، فعال سابق دانشجويي هم در يادداشتي با عنوان «چه کنيم؟» به بيان بيست نکته درباره فعاليت ها و مديريت تشکلهاي فرهنگي، پرداخته است. علي محمد مودب هم يادداشت کوتاهي با عنوان «دو تذکر درباره کار فرهنگي» در رابطه با اولويت هاي کار در جبهه فرهنگي انقلاب دارد.
حسن سلطاني، در يادداشتي با عنوان «پايه هاي تاريخ انقلاب» پيشنهادهايي درباره ثبت تاريخ شفاهي انقلاب ارائه کرده است. گفتگو با عيسي سلماني، پژوهشگر تاريخ جهاد سازندگي هم با عنوان «تاريخ 12 هزار رانندة کاميون» در همين راستا انجام شده است. فعالان جبهه فرهنگي انقلاب در شهرستان ها هم گفتگو هايي با منصور دروشي، فعال انقلابي اصفهان، محمد خرمدل در تبريز و نيز با دکتر پوريزدان پرست، از دانشجويان خط امام در تسخير لانه جاسوسي و استاد فعلي دانشگاه شيراز داشته اند که به ترتيب با عناوين با عنوان «شوروي به خاطر ما آماده باش داد»، «پاتوق مان مسجد بود» و «مرجع عاليقدر... بجاي امام» به چاپ رسيده است.
«حنظله اي به نام يوسف» گزيده ايست از کتاب «کام يوسف» نوشته محمد طيب که به زندگي شهيد کامبيز (يوسف) ملک شامران، از شهداي عرصه ادبيات کودک و نوجوان پرداخته است.
کودتاي حاج عباس در مسجد، عنوان مطلب ديگري است که با هدف ثبت چهره ها و پاتوق هاي فرهنگي انقلاب، و با يادي از ذاکر اهل بيت، مرحوم شيخ عباس حجتي منتشر شده است.
«در جستجوي خواجه نصير قرن پانزدهم» تقريظي از خانم مرضيه فروزنده بر مقاله "عوامل موثر در شکوفايي علم در تمدن درخشان اسلامي- دکتر گلشني" است که در پرونده انديشه شماره 50 و 51 راه منتشر شده. "جلال از همه غربزده تر بود" هم عبارتي از دکتر ابراهيم فياض است که در ميزگرد "جامعه شناسي ايراني" با حضور ايشان و دکتر تقي آزاد ارمکي جامعه شناس در دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران ايراد شده و در اين پرونده با تيتر «دانشگاه و رقابت در مصرف علم» منتشر شده است.
در اين پرونده، همچنين متن پياده شده سخنراني دکتر حسين کچويان، در دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي با عنوان «فوران نقد و نارضايتي» نيز انتشار يافته است.
رايزن شهيد، عنوان پرونده ايست درباره شهيد صادق گنجي، رايزن فرهنگي ايران در لاهور که در سال 69 به دست وهابيون به شهادت رسيد. در اين پرونده که به همت امين روحاني تدوين شده، گفتارهايي از مادر شهيد، خانم فني زاده همسر شهيد و دوستان و همسنگران ايشان همچون دکتر قاسم شعباني، سردار فتح اله جميري، عباس دهقان و حامد مير، روزنامه نگار برجسته پاکستاني، به چشم مي خورد.
پرونده جهان اسلام اين شماره از ماهنامه راه، به انقلابهاي امت هاي مسلمان در کشورهاي عربي مي پردازد.
«رستاخيز عزت لگدمال شده»، ويراسته سخنراني سعدالله زارعي کارشناس خاورميانه درباره رخدادهاي اخير مصر است که در نشست پايان سکوت در دفتر اتحاديه بي نالملل امت واحده ايراد شده. «خميني في قلب کل مصري» هم گفت وگويي است با حجت الاسلام زماني رايزن فرهنگي سابق ايران در مصر.
«انقلاب اذان» هم متن سخنراني عليرضا رضا خواه در مجمع مطالبه مردمي مشهد پيرامون انقلاب مردم تونس است که غربي ها مي کوشند تا آن را انقلاب فيس بوکي و توييتري جلوه دهند. «شناسنامه النهضه تونس» هم گزارش کوتاهي پيرامون سردمداران نهضت اسلامي تونس است. گزيده اي از آراء راشد الغنوشي پيرامون تاثيرپذيري نهضت اسلامي تونس از انقلاب اسلامي ايران با عنوان «پيش از امام کسي اين آيه را نخوانده بود».
«همبستگي با ايران؛ آري!» گزارشي از حمايت سازمانهاي صلح طلب 28 کشور از حقوق ملت ايران است که در پرونده جهان اين شماره منتشر شده.
روح الله رضوي دبير اتحاديه امت واحده، تنها عضو کاروان آسيايي غزه که عليرغم ممانعت دولت مصر از حضور ايرانيان در نوار غزه، به وسطه مليت کشميري خود توانست از مرز رفح عبور کند، به نمايندگي از کاروان مهمان نشريه راه شده است. «با قاطعيت مي گفتند اسرائيل از بين مي رود» تيتر اين گفتگوست.
محمدسرور رجايي، در اين شماره هم يکي ديگر از چهره هاي مشترک مقاومت مردم ايران و افغانستان را معرفي کرده است. «هدر رفتن گلوله آرپي جي گريه نداشت؟» عنوان گفت وگويي است از ايشان با حسين خدادادي جانباز افغاني جنگ تحميلي.
راه، در اين شماره خود، توصيه هايي از حجت الاسلام نظافت، رئيس مدرسه علميه صاحب الزمان مشهد، درباره خانواده را هم دارد، با تيتر: «حضرت زهرا (س) را بايکوت کرده ايم»
شعر
در صفحات ادبي اين شماره از راه، دکتر ابراهيم فياض، يادداشتي با عنوان «به سوي عرفان اجتماعي» درباره مجموعه شعر تازه «بيخوابي عميق» محمد مهدي سيار و از منظر جامعه شناسي نگاشته که خواندني است. «نوآوري مبتني بر سنت»، هم عنوان يادداشت کوتاهي است از علي محمد مودب درباره همين مجموعه.
در اين شماره، اشعاري از عليرضا قزوه، محمد مهدي سيار، علي محمد مودب، ميلاد عرفان پور، محمد رضا ترکي، عليرضا رجبعلي زاده، سيد محمد مهدي شفيعي، سيد رضا موسوي والا منتشر شده اند.
نشريه راه را مي توانيد علاوه بر دکه هاي مطبوعاتي از مراکز فرهنگي متععد در دانشگاه ها و کتابفروشي ها تهيه نماييد. همچنين مي توانيد با شماره هاي ???????????و ??????????? و 09356339825 تماس بگيريد.